21 - 27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası
21 - 27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası
Türk Mutfağı Haftası’nda Erzurum Lezzetleri Yakutiye Medresesi Önünde Buluştu!
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müdürlüğümüzce düzenlenen etkinlikte, Erzurum’un geleneksel tatları olan Bulgur Çorbası ve Kaz Lokması, Yakutiye Medresesi önünde Erzurum türküleri eşliğinde vatandaşlarımıza ikram edildi.
Lezzet dolu etkinlikte, çorba ve lokma dağıtımını İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Ahmet Yer, aşçılarımızla birlikte gerçekleştirdi.

Ayrıca Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde Türk Mutfağı Haftası münasebetiyle düzenlenen “Gastro-Diplomasi: Türk Mutfağı ile Bilim ve Kültür Buluşması” etkinliğinde, kadim Türk mutfağımız uluslararası öğrencilerle buluşmuş, kültürel ve bilimsel etkileşimle zenginleşen örnek bir organizasyon gerçekleştirilmiştir.
Etkinlik kapsamında Erzurum’a özgü Hokkiri çorbası, öğrenciler, akademisyenler ve İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Ahmet Yer’in katılımıyla birlikte hazırlanmış ve tadılmıştır. İl Müdürümüzün mutfağa girerek yemek yapması etkinliğe ayrı bir renk katmıştır.
İl Müdürü Ahmet Yer yaptığı açıklamada, bu anlamlı organizasyonda yer almaktan büyük memnuniyet duyduğumuzu ifade ediyorum. Başta Atatürk Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi ve Turizm Fakültesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bu tür kültürel buluşmaların artarak sürmesini temenni ediyorum dedi.