Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ERZURUM’UN UNUTULMUŞ MUTFAK LEZZETLERİ TANITILDI.

Erzurum'un unutulmuş mutfak lezzetleri, Yakutiye Kent Meydanında vatandaşların tadımına sunuldu.

Erzurum bulgur çorbası, Erzurum su böreği, Erzurum tarhun şerbeti ve Erzurum un helvası; usta ellerde vatandaşlarla buluştu. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Erzurum Ticaret Borsasının desteği ile şehrin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi Yakutiye Kent Meydanında ikram edilen lezzetler kısa sürede tükendi.

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, yapılan programla özellikle Erzurum'un unutulmuş ya da çok beğenilen lezzetlerini halkımızla buluşturmayı hedeflediklerini dile getirerek, “Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Bakanlığımızın direktifleriyle paydaş kurumlarımızla Erzurum lezzetlerini halka sunduk. Karşılaştığımız ilgi ve halkımızın beğenisi görülmeye değer. Geçmiş yıllarda da benzeri etkinlikleri yapmıştık. Erzurum mutfak lezzetlerini tanıtmaya ve insanlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Vatandaşlar zaman zaman ikram edilen su böreği, tarhun şerbeti, un helvası ve bulgur çorbasını almak için uzun kuyruklar oluşturdu. Erzurum mutfağının lezzetlerini tadan vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirdi.

  • Erzurum Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri
  • Erzurum Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri
  • Erzurum Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri
  • Erzurum Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri
  • Erzurum Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri