Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

2023 ECO Kültür Başkenti İran - Erdebil

İran- Erdebil ili İl Kültür ve Turizm Genel Müdürlüğü yardımcıları ECO Kültür başkenti seçilen Erdebil ilinde yapılan çalışmalar ve 2025 yılında ECO Kültür Başkenti seçilen Erzurum’da yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişi için Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almazı makamında ziyaret etti.
İran -Erdebil ilinden Erzurum’a gelen İran Erdebil Kültür ve Turizm Genel Müdürlüğü müdür yardımcıları Hashem Nahamin ve Yahya Najjar Ghabel, Türkiye’nin de kurucuları arasında olduğu Ekonomik İş birliği Teşkilatı (ECO) her yıl üye 10 ülkeden bir şehri “Turizm Başkenti” ilan ediyor. Bu yıl bu unvan, İran’ın Erdebil şehrine verildi. Bizlerde Ekonomik İş Birliği Teşkilatı (ECO) tarafından 2023 yılının turizm başkenti seçilen İran Erdebil eyaletinde farklı etkinlikler ve gösterilerle kutluyoruz. İran Erdebil ilinde yapıldıktan sonra Ekonomik İş Birliği (ECO) tarafından 2025 yılında turizm başkenti seçilen Erzurum’da yapılacak. Bu program kapsamında Kültür Başkenti iş birliği yapmak amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almazı ziyaret ettiklerini belirttiler.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Erdebil İl Kültür ve Turizm Genel Müdür Yardımcılarının yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, İran Erdebil ilinde yapılan çalışmalar ve Erzurum’da yapılacak olan çalışmalar hakkında fikir alışverişi yaptıklarını söyledi.